Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne, smaczne jednogarnkowe danie. Polecam.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 459
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2039
Pierogi z Sardynii, z ziemniakami i serem pecorino, doprawione świeżą miętą i...
Odsłon: 271
Polecam.
Odsłon: 459
Składniki
Na głębokiej patelni rozgrzać smalec. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbaskę. Trochę posmażyć i dodać pokrojoną w kostkę karkówkę. Dodać pokrojone w kostkę cebule i drobno posiekany czosnek. Dusić kilka minut. Mieszać od czasu do czasu. Teraz marchewka starta na tarce na dużych oczkach i pieczarki pokrojone na ćwiartki oraz pomidory pokrojone w kostkę. Przykryć, dusić na wolnym ogniu. Czasami pomieszać. Cukinie pozbawić piętek. Nie obierać. Młode cukinie mają delikatną skórkę. Pokroić w większą kostkę mniej więcej jak pieczarki. Moje cukinie nie wymagały usuwania pestek, ale z większyk dobrze jest to zrobić. Przenieść na patelnię. Pomieszać i dusić. Można dodać trochę wrzątku lub bulionu. Dodać czerwoną czubrycę, pieprz młotkowany z kolendrą oraz cukier i sól do smaku. Dusić do miękkości mięsa. Gotowe danie posypać natką pietruszki. Można podać ze świeżym pieczywem. Smacznego.