Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni, więc pora na smaczny, lekki bigos z cukinii. U mnie tym razem z dodatkiem boczku. Można dodać też kiełbasą, pieczarki. Bigos z cukinii to świetne danie obiadowe na upalne dni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9858
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2486
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1626
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 597
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9858
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2486
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1626
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 597
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
Składniki
Na patelni rozgrzewamy 3 -4 łyżki oleju i przesmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilkę razem smażymy
Do cebuli dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę. Smażymy ok 8 minut, po czym dodajemy startą na grubych oczkach cukinię
Całość solimy, doprawiamy pieprzem i dusimy ok 5 minut
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i dusimy kolejne 3 minuty
Na koniec dolewamy passatę i zagotowujemy
Podajemy z ulubionym pieczywem