Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni, więc pora na smaczny, lekki bigos z cukinii. U mnie tym razem z dodatkiem boczku. Można dodać też kiełbasą, pieczarki. Bigos z cukinii to świetne danie obiadowe na upalne dni.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1338
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4196
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1221
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1338
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4196
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1221
Składniki
Na patelni rozgrzewamy 3 -4 łyżki oleju i przesmażamy na nim drobno pokrojoną cebulę, dodajemy przeciśnięty czosnek i chwilkę razem smażymy
Do cebuli dodajemy startą na grubych oczkach marchewkę. Smażymy ok 8 minut, po czym dodajemy startą na grubych oczkach cukinię
Całość solimy, doprawiamy pieprzem i dusimy ok 5 minut
Dodajemy pokrojony w kostkę boczek i dusimy kolejne 3 minuty
Na koniec dolewamy passatę i zagotowujemy
Podajemy z ulubionym pieczywem