Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos z dodatkiem słodkiej i kiszonej kapusty jest bardzo smaczny.Grzyby suszone ,śliwki i mięsiwa dodają dodatkowo fantastycznego smaku. Im dłużej go gotujemy tym nabiera wspaniałego smaku i aromatu. Serdecznie polecam:)
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5675
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 99
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 583
Składniki
Kapustę poszatkować ,dać do gara ,zalać wodą do połowy kapusty. Mięsa pokroić na mniejsze kawałki wraz z nogami dołożyć do kapusty.Dodać liście,ziele,kminek,suszone grzybki,śliwki i gotować. Osobno w garnku gotować kapustę kiszoną około 40min,do odparowania wody. Kiedy mięsa są miękkie wyjąć pokroić na małe części,nogi obrać z kości. Wrzucić do kapusty jak również dodać ugotowaną kapustę kiszoną. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na smalcu,dodać pokrojony w paski boczek i stopić.Dodać wędliny pokrjone i wszystko razem podsmażać pół godz. Zawartość patelni wrzucić do bigosu i na wolnym ogniu niech wszystko gotuje się 2 godz. Dołożyć przecier pomidorowy,pieprz i sól.Gar wynieść w chłodne miejsce. Na drugi i trzeci dzień czynność powtórzyć,jeść możemy jeśli mamy ochotę:) W czwartym dniu wody w bigosie praktycznie nie ma ,więc dolewamy wino 2-2,5 szkl.i gotujemy pół godz.mieszając by bigos dokładnie przeszedł aromatem wina. Bigos im dłużej leży tym jest smaczniejszy.
Smacznego życzę!