Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos z dodatkiem słodkiej i kiszonej kapusty jest bardzo smaczny.Grzyby suszone ,śliwki i mięsiwa dodają dodatkowo fantastycznego smaku. Im dłużej go gotujemy tym nabiera wspaniałego smaku i aromatu. Serdecznie polecam:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6191
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8692
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6191
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8692
Składniki
Kapustę poszatkować ,dać do gara ,zalać wodą do połowy kapusty. Mięsa pokroić na mniejsze kawałki wraz z nogami dołożyć do kapusty.Dodać liście,ziele,kminek,suszone grzybki,śliwki i gotować. Osobno w garnku gotować kapustę kiszoną około 40min,do odparowania wody. Kiedy mięsa są miękkie wyjąć pokroić na małe części,nogi obrać z kości. Wrzucić do kapusty jak również dodać ugotowaną kapustę kiszoną. Cebulę pokroić w piórka zeszklić na smalcu,dodać pokrojony w paski boczek i stopić.Dodać wędliny pokrjone i wszystko razem podsmażać pół godz. Zawartość patelni wrzucić do bigosu i na wolnym ogniu niech wszystko gotuje się 2 godz. Dołożyć przecier pomidorowy,pieprz i sól.Gar wynieść w chłodne miejsce. Na drugi i trzeci dzień czynność powtórzyć,jeść możemy jeśli mamy ochotę:) W czwartym dniu wody w bigosie praktycznie nie ma ,więc dolewamy wino 2-2,5 szkl.i gotujemy pół godz.mieszając by bigos dokładnie przeszedł aromatem wina. Bigos im dłużej leży tym jest smaczniejszy.
Smacznego życzę!