Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto się skusić i zrobić sobie ten bigosik. Jest przepyszny! A do tego przygotowanie go z młodej kapusty, zabiera znacznie mniej czasu, niż jest to z tradycyjnym bigosem. U mnie to było około godziny.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1697
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 80
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 483
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1257
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1697
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 80
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 483
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Kiełbasę, boczek i cebulę również pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić w garnku na oleju. Potem dorzucić czosnek i boczek. Nadal smażyć. Następnie dodać kiełbasę. Ciągle smażyć. Od czasu do czasu zamieszać drewnianą łyżką. Kolej na poszatkowaną kapustę. Dolać 1-1,5 l wody. Czas na koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Nie można zapomnieć o mieszaniu, gdyż płynu będzie ubywać. Uwaga! Z solą ostrożnie, należy pamiętać, że słona już jest kiełbasa.