Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto się skusić i zrobić sobie ten bigosik. Jest przepyszny! A do tego przygotowanie go z młodej kapusty, zabiera znacznie mniej czasu, niż jest to z tradycyjnym bigosem. U mnie to było około godziny.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2878
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6489
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2878
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6489
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Kiełbasę, boczek i cebulę również pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić w garnku na oleju. Potem dorzucić czosnek i boczek. Nadal smażyć. Następnie dodać kiełbasę. Ciągle smażyć. Od czasu do czasu zamieszać drewnianą łyżką. Kolej na poszatkowaną kapustę. Dolać 1-1,5 l wody. Czas na koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Nie można zapomnieć o mieszaniu, gdyż płynu będzie ubywać. Uwaga! Z solą ostrożnie, należy pamiętać, że słona już jest kiełbasa.