Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto się skusić i zrobić sobie ten bigosik. Jest przepyszny! A do tego przygotowanie go z młodej kapusty, zabiera znacznie mniej czasu, niż jest to z tradycyjnym bigosem. U mnie to było około godziny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456940
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456940
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1260
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2128
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 520
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Kiełbasę, boczek i cebulę również pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić w garnku na oleju. Potem dorzucić czosnek i boczek. Nadal smażyć. Następnie dodać kiełbasę. Ciągle smażyć. Od czasu do czasu zamieszać drewnianą łyżką. Kolej na poszatkowaną kapustę. Dolać 1-1,5 l wody. Czas na koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Nie można zapomnieć o mieszaniu, gdyż płynu będzie ubywać. Uwaga! Z solą ostrożnie, należy pamiętać, że słona już jest kiełbasa.