Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto się skusić i zrobić sobie ten bigosik. Jest przepyszny! A do tego przygotowanie go z młodej kapusty, zabiera znacznie mniej czasu, niż jest to z tradycyjnym bigosem. U mnie to było około godziny.
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 62
Składniki
Kapustę drobno pokroić. Kiełbasę, boczek i cebulę również pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Cebulę zeszklić w garnku na oleju. Potem dorzucić czosnek i boczek. Nadal smażyć. Następnie dodać kiełbasę. Ciągle smażyć. Od czasu do czasu zamieszać drewnianą łyżką. Kolej na poszatkowaną kapustę. Dolać 1-1,5 l wody. Czas na koncentrat pomidorowy i przyprawy. Całość dusić pod przykryciem do miękkości kapusty. Nie można zapomnieć o mieszaniu, gdyż płynu będzie ubywać. Uwaga! Z solą ostrożnie, należy pamiętać, że słona już jest kiełbasa.