Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta jest dobra na wiele różnych dań przez swoją delikatność w smaku. Szybko się gotuje i można szybko zrobić z niej bigos w takim letnim wydaniu. Dla zrównoważenia „słodkiego” smaku kapusty dodany jest koncentrat pomidorowy. Dla zagęszczenia kapusty można zrobić zasmażkę która przyczynia się do tego że bigos nie jest taki wodnisty w smaku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27896
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27896
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Zalać wodą i gotować około 5 minut. Odcedzić na sicie.
Cebulę kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Na patelni na tłuszczu podsmażyć kiełbasę i boczek.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić do miękkości. Gdy cebula i kiełbasa będą już gotowe dodać całość do kapusty. Nie gotować długo tak aby kapusta była miękka a nie całkiem rozgotowana. Jeżeli jeszcze na dnie garnka wydzieliła się woda to zlać ja bo będzie potrzebna do zasmażki.
Na rozgrzaną patelnię wsypać mąkę i gdy ta się zarumieni dodać 2- 3 łyżki tłuszczu. Mieszając cały czas dolać tyle wody aby ją dobrze rozprowadzić i aby nie było grudek.
Dodać do kapusty mieszając cały czas zagotować. Doprawić do smaku przecierem pomidorowym, solą, pieprzem.