Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta jest dobra na wiele różnych dań przez swoją delikatność w smaku. Szybko się gotuje i można szybko zrobić z niej bigos w takim letnim wydaniu. Dla zrównoważenia „słodkiego” smaku kapusty dodany jest koncentrat pomidorowy. Dla zagęszczenia kapusty można zrobić zasmażkę która przyczynia się do tego że bigos nie jest taki wodnisty w smaku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457219
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1330
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457219
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1330
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści i poszatkować. Zalać wodą i gotować około 5 minut. Odcedzić na sicie.
Cebulę kiełbasę i boczek pokroić w kostkę. Na patelni na tłuszczu podsmażyć kiełbasę i boczek.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić do miękkości. Gdy cebula i kiełbasa będą już gotowe dodać całość do kapusty. Nie gotować długo tak aby kapusta była miękka a nie całkiem rozgotowana. Jeżeli jeszcze na dnie garnka wydzieliła się woda to zlać ja bo będzie potrzebna do zasmażki.
Na rozgrzaną patelnię wsypać mąkę i gdy ta się zarumieni dodać 2- 3 łyżki tłuszczu. Mieszając cały czas dolać tyle wody aby ją dobrze rozprowadzić i aby nie było grudek.
Dodać do kapusty mieszając cały czas zagotować. Doprawić do smaku przecierem pomidorowym, solą, pieprzem.