Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak co roku obowiązkowo szykuję to przepyszne danie. Młoda kapusta w połączeniu z mięsem i obowiązkowo sezonowymi pomidorami, daje niesamowite doznania kulinarne. Ten smak i aromat na długo pozostaje w naszych kubkach smakowych, przez co pod koniec sezonu tęsknimy już za kolejnym. Pod spodem znajdziecie opis jak przyrządzić tę potrawę. Nie jest skomplikowana i nie zawiera zbyt wielu przypraw by móc wydobyć z dania smak głównego składniku. Gorąco polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5317
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 868
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11743
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1322
Składniki
Boczek, karkówkę i kiełbasę kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym smalcu lekko oprószając solą i pieprzem. Na papierowym ręczniku osączamy z nadmiaru tłuszczu. Przekładamy do wysokiego garnka dodając poszatkowaną kapustę. Dolewamy zimną wodę (100-150 ml) i dusimy na wolnym ogniu aż kapusta zacznie mięknąć. Pomidory sparzamy, usuwamy skórę i zdrewniałą część, kroimy na kawałki (można w kostkę), przerzucamy do bigosu, jeszcze chwilę dusimy, tym razem bez przykrycia, aż pomidory zaczną się rozpadać. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.