Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście nie jest to prawdziwy bigos ale latem to akurat taka kapusta smakuje najbardziej
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. kapustę drobno posiekać, zalać zimną wodą, gotować ok 5 min, odcedzić, 2. wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, cebulę posiekać, dodać do wędliny, chwilę smażyć razem, marchew pokroić w plasterki, 3. do kapusty dodać marchew, wędlinę i pomidory z puszki, dodać liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, dodać koncentrat, 4. z mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, dodać do kapusty, chwilę jeszcze pogotować, uważając żeby się nie przypaliła, doprawić do smaku, podawać z ziemniakami lub pieczywem smacznego