Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
oczywiście nie jest to prawdziwy bigos ale latem to akurat taka kapusta smakuje najbardziej
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5360
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 410
Składniki
1. kapustę drobno posiekać, zalać zimną wodą, gotować ok 5 min, odcedzić, 2. wędlinę pokroić w kostkę, podsmażyć na rumiano, cebulę posiekać, dodać do wędliny, chwilę smażyć razem, marchew pokroić w plasterki, 3. do kapusty dodać marchew, wędlinę i pomidory z puszki, dodać liść laurowy, posolić, dusić na małym ogniu, dodać koncentrat, 4. z mąki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimną wodą, dodać do kapusty, chwilę jeszcze pogotować, uważając żeby się nie przypaliła, doprawić do smaku, podawać z ziemniakami lub pieczywem smacznego