Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos ugotowany z młodej kapusty na wieprzowym mostku i konserwie mielonce domowej roboty. Część bigosu możemy za pasteryzować do słoików i przechowywać w lodówce nawet 6 miesięcy. Bigos jest bardzo smaczny.
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4582
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8118
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje św...
Odsłon: 432
Szybki , smaczny i sycący obiad lub ciepła kolacja. Wystarczą dosłownie trzy...
Odsłon: 474
Składniki
Wymyty mostek zalewamy w garnczku wodą tak żeby był całkowicie przykryty wodą i gotujemy 80-90 minut do miękkości mięsa. W między czasie szatkujemy kapustę, marchew obieramy i kroimy w talarki, paprykę w kostkę, mielonkę w kostkę a koper i natkę pietruszki kroimy drobno. Gdy mięso gotowane będzie miękkie wyjmujemy z garnka i oddzielamy je od kości oraz kroimy w kostkę. Wywar przelewamy do większego garnka i dodajemy do niego kapustę z marchwią, paprykę, suszone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i pokrojone mięsa w kostkę. Gotujemy do miękkości kapusty. Podczas gotowania doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Podczas końcowego gotowania dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper. Po kilkuminutowym gotowaniu dodajemy przecier pomidorowy i jeszcze chwilę gotujemy z przecierem dokładnie mieszając bigos w garnku.
Ugotowany bigos podajemy na gorąco z pieczywem lub młodymi ziemniaczkami.
Część bigosu możemy za pasteryzować w słoiki. Smacznego !!!