Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z młodej kapusty z grzybkiem

Bigos z młodej kapusty z grzybkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17337

Dodano:

Odsłon: 1659

Pyszny smak i aromat ze suszonych grzybków,bardzo polecam tak zrobiony bigosik:)

Składniki

  • Kapusta średnia
  • Wędliny jakie mamy około 60 dkg
  • Mięso jakie mamy u mnie karczek 40 dkg
  • Grzyby suszone ,ile mamy ale tak około 5dkg
  • Koperek pęczek
  • Tłuszcz do obsmażenia wędlin
  • Cebula 3 szt. średnia
  • Mąka 2 łyżki plus tłuszcz do zasmażki
  • Przyprawy,pieprz,wegeta ,sól,kwasek cytrynowy
  • Przecier pomidorowy słoiczek mały
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bigos z młodej kapusty z grzybkiem

Przygotowanie

  1. Umytą kapustę pokroić i chwilę zagotować.Wodę odlać i nalać nowej do połowy przykrycia kapusty.,dodać suszone grzybki oraz pokrojony karczek gotować około 1/2 godz.
    Osobno podsmażyć wędliny z cebulą,doprawić do smaku.
    Wszystko dodać do kapusty,zamieszać i pogotować jeszcze pół godziny.Pod koniec wrzucić posiekany koperek.
    Zrobić zasmażkę z dwóch łyżek mąki i dwóch masła,dodać do bigosu,doprawić swoim smakiem i zajadać.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń