Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z kapustą modrą i kiszoną, z kiełbasą i boczkiem oraz wędzonymi śliwkami i suszoną żurawiną to ciekawa i smaczna wariacja. Polecam:)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10300
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3905
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42456
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 459
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10300
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3905
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42456
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 459
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 281
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 409
Składniki
Kapustę kiszoną mocno odciskamy/soku nie wylewamy/, szatkujemy, nie przepłukujemy, przekładamy do garnka, wlewamy 6 szklanek wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Zagotowujemy i gotujemy ok. 35-40 min. Odcedzamy i odrzucamy liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Kapustę modrą szatkujemy, przekładamy do dużego garnka, wlewamy 2 szklanki wody i gotujemy pod przykryciem 15 min. Do garnka z modrą kapustą dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy ok. 1 godziny. W tym czasie boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, wytapiamy tłuszcz i podsmażamy na nim pokrojoną kiełbasę. Oprószamy słodką i ostrą papryką. Podsmażoną kiełbasę wraz z boczkiem i tłuszczem dodajemy do garnka z kapustą. Dodajemy również śliwki /możemy je pokroić/,żurawiną, koncentrat pomidorowy. Mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku sokiem z kiszonej kapusty. Gotujemy jeszcze ok. 10 min. żeby składniki i smaki się połączyły.