Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z dodatkiem zupy ogonowej przygotowywała moja Mama - to smak i zapach mojego domu rodzinnego.
Pyszna i sycąca zupa ogonowa. Stworzona przez francuskich emigrantów w Londyn...
Odsłon: 3262
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 647
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1265
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 678
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 282
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 97
Dzisiaj zapraszam na przepyszny, energetyczny, słodki deser, który pokochają...
Odsłon: 647
Jak byłam małą dziewczynką to święta Wielkanocne zawsze kojarzyły mi się ze ś...
Odsłon: 1265
Dzisiaj zapraszam na pyszną i szybką surówkę, którą moi chłopcy uwielbiają, a...
Odsłon: 678
Witajcie chciałbym wam zaprezentować szybki shake kawowy który doskonale spra...
Odsłon: 282
prosty gulasz na bazie cebuli, marchewki i selera, czyli tradycyjnego włoskie...
Odsłon: 97
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /zachowujemy go/, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy ok. 1,5 szklanki wody.Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy i gotujemy ok. 40 min. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki lub ósemki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki i smażymy do miękkości. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Pieczarki dodajemy do gotującej się kapusty. Na patelnię wkładamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy się wytopi tłuszcz dodajemy pokrojoną kiełbasę, oprószamy papryką i podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy do kapusty. Wszystko razem gotujemy do czasu aż kapusta będzie miękka. Na koniec do bigosu dodajemy zupę ogonową w proszku, która zagęści potrawę, nada jej odpowiedniego koloru i charakterystycznego smaku. W razie potrzeby możemy dodać odciśniętego na początku gotowania soku z kiszonej kapusty.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki z grzybami w boczku
Dania główne
Kotlety mielone z kaszą manną
Dania główne
Schab po szwajcarsku
Dania główne
Roladki z masłem i pieczarkami
Polędwiczki z grzybami w boczku
Polędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane...
Odsłon: 244
Kotlety mielone z kaszą manną
Puszyste, wilgotne kotlety mielone z kaszą manną. Są zdecydowanie smaczniejsz...
Odsłon: 164