Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z dodatkiem zupy ogonowej przygotowywała moja Mama - to smak i zapach mojego domu rodzinnego.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1258
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5782
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18387
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1258
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5782
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8814
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18387
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku /zachowujemy go/, szatkujemy, przekładamy do garnka i zalewamy ok. 1,5 szklanki wody.Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy i gotujemy ok. 40 min. Pieczarki oczyszczamy i kroimy na ćwiartki lub ósemki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy pieczarki i smażymy do miękkości. Lekko solimy i doprawiamy pieprzem. Pieczarki dodajemy do gotującej się kapusty. Na patelnię wkładamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy się wytopi tłuszcz dodajemy pokrojoną kiełbasę, oprószamy papryką i podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy do kapusty. Wszystko razem gotujemy do czasu aż kapusta będzie miękka. Na koniec do bigosu dodajemy zupę ogonową w proszku, która zagęści potrawę, nada jej odpowiedniego koloru i charakterystycznego smaku. W razie potrzeby możemy dodać odciśniętego na początku gotowania soku z kiszonej kapusty.