Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos na żeberkach z suszonymi grzybami i śliwkami.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 764
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4220
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17560
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3323
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 261
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 764
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4220
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17560
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3323
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 261
Składniki
Grzyby moczymy na kilka godzin przed gotowaniem bigosu. Kapustę kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą tak żeby przykryła całą kapustę. Dodajemy sól, przyprawy i gotujemy.
Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę. Następnie dodajemy do kapusty. Na tej samej patelni smażymy pokrojone kawałki schabu i tak samo przekładamy do garnka. Śliwki przekrawamy na pół a grzyby kroimy na drobne kawałki. Wszystko dodajemy do garnka tak samo jak wodę z grzybów w których się moczyły. Całość dokładnie mieszamy .
Na kapuście układamy paski żeberek, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy przez minimum 1 godzinę.
Po godzinie wyciągamy żeberka i oddzielamy je od kości. Kroimy na małe kawałki i dodajemy z powrotem do kapusty. Gotujemy jeszcze przez 30 minut. Ewentualnie możemy dosolić do smaku. Smacznego