Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos, czyli kapusta z mięsem na gęsto. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33241
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5648
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 945
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33241
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 89
Składniki
Szatkujemy kapustę słodką.
Gotujemy ją razem z 2 skrzydełkami z kurczaka. Gdy skrzydełka będą miękkie, wyjmujemy je i oddzielamy mięso od kostek. Rozdrobnione mięso ze skrzydełek, pokrojone kiełbaski i konserwę w kostkę, dodajemy do gotującej się kapusty, dodajemy łyżkę domowej kostki rosołowej oraz suche przyprawy (sól, mielone ziele angielskie, liść laurowy mielony, czosnek granulowany, pieprz czarny, pieprz ziołowy). Gdy kapusta słodka jest miękka dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości kiszonej kapusty. Podczas gotowania często wszystkie składniki mieszamy.
Gdy kapusta jest miękka dodajemy drobno pokrojoną zieleninę, przecier pomidorowy, próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy przez kilka minut.
Smacznego :)