Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos, czyli kapusta z mięsem na gęsto. Polecam.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3681
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2905
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 359
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 3681
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2905
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 359
Składniki
Szatkujemy kapustę słodką.
Gotujemy ją razem z 2 skrzydełkami z kurczaka. Gdy skrzydełka będą miękkie, wyjmujemy je i oddzielamy mięso od kostek. Rozdrobnione mięso ze skrzydełek, pokrojone kiełbaski i konserwę w kostkę, dodajemy do gotującej się kapusty, dodajemy łyżkę domowej kostki rosołowej oraz suche przyprawy (sól, mielone ziele angielskie, liść laurowy mielony, czosnek granulowany, pieprz czarny, pieprz ziołowy). Gdy kapusta słodka jest miękka dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości kiszonej kapusty. Podczas gotowania często wszystkie składniki mieszamy.
Gdy kapusta jest miękka dodajemy drobno pokrojoną zieleninę, przecier pomidorowy, próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy przez kilka minut.
Smacznego :)