Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos, czyli kapusta z mięsem na gęsto. Polecam.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 141
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 273
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 113
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
Szatkujemy kapustę słodką.
Gotujemy ją razem z 2 skrzydełkami z kurczaka. Gdy skrzydełka będą miękkie, wyjmujemy je i oddzielamy mięso od kostek. Rozdrobnione mięso ze skrzydełek, pokrojone kiełbaski i konserwę w kostkę, dodajemy do gotującej się kapusty, dodajemy łyżkę domowej kostki rosołowej oraz suche przyprawy (sól, mielone ziele angielskie, liść laurowy mielony, czosnek granulowany, pieprz czarny, pieprz ziołowy). Gdy kapusta słodka jest miękka dodajemy kapustę kiszoną i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości kiszonej kapusty. Podczas gotowania często wszystkie składniki mieszamy.
Gdy kapusta jest miękka dodajemy drobno pokrojoną zieleninę, przecier pomidorowy, próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i jeszcze gotujemy przez kilka minut.
Smacznego :)