Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos ze słodkiej kapusty

Bigos ze słodkiej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3376

Dodano:

Odsłon: 10650

Bigos ze słodkiej kapusty

Składniki

  • 1 główka białej kapusty
  • 2 cebule
  • 50 dag wędzonego boczku
  • 50 dag cienkiej kiełbasy
  • 200 ml koncentratu pomidorowego
  • Smalec lub olej do podsmażenia cebuli i kiełbasy
  • Suszona włoszczyzna
  • sól
  • 3 listki laurowe
  • 5 kulek ziela angielskiego
  • Pieprz cytrynowy , Majeranek
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę umyć, wyciąć głąb i poszatkować.
    Przełożyć do garnka, wlać wodę i gotować.
    Dodać plasterki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie, koncentrat pomidorowy , suszoną włoszczyznę i łyżeczkę soli. Mieszać.
    Boczek pokroić w kostkę, dodać do kapusty.
    Całość gotować do miękkości.
    Cebulę i kiełbasę podsmażyć, dodać pod koniec gotowania.
    Przyprawić majerankiem i pieprzem cytrynowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń