Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i z surówką z pekińskiej kapusty.
nóż, patelnia
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 102
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 173
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 37
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 102
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 173
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 37
Składniki
Wykonanie surówki: Kroimy kapustę pekińską na drobne paski, trzemy marchew na wiórki, kroimy cebulę w kostkę. Do pokrojonej kapusty dodajemy majonez, olej, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy.
Wykonanie dania: Plastry karczku lekko rozbijamy pięścią, posypujemy solą i ziołowym pieprzem i smażymy na gorącym tłuszczu do ich zarumienienia się z obu stron i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki i kroimy w pół plastry cebulę. Gdy mięso będzie już miękkie dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do jej zeszklenia. Gotowe bitki podajemy z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszkloną cebulą i z surówką z pekińskiej kapusty. Smacznego !!!