Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki zrobione z doprawionych solą i pieprzem, podsmażonych plastrów schabu w sosie paprykowym, podane z ziemniakami polanymi sosem, sałatką z ogórków i marynowanymi papryczkami cherry.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 622
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1585
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27748
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3980
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 622
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1585
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27748
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3980
Składniki
Schab kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Plastry schabu doprawiamy solą i pieprzem i smażymy z obu stron na lekko rumiany kolor, tak po 3 minuty z każdej strony na dużym ogniu. W między czasie w garnku przygotowujemy bulion z 1,5 litra wody, pasty rosołowej, suszonej włoszczyzny doprawiony do smaku suchymi przyprawami. Podsmażone plastry schabu wkładamy do gotującego się bulionu i gotujemy 30 minut, do miękkości mięsa. Kroimy papryki w kawałki, cebulę w pół plastry i smażymy na tłuszczu w którym podsmażały się plastry schabu. Podczas gotowania dodajemy podsmażone papryki z cebulą, pokrojony lubczyk i natkę pietruszki. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką sos i gotujemy jeszcze kilka minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Plastry schabu podajemy z ziemniakami polanymi sosem, sałatką z ogórków i papryczkami cherry. Smacznego !!!