Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Autor:

Przepisów i artykułów: 472 Ocena: 10510

Dodano:

Odsłon: 786

Schab i sos pieczarkowy to nuda? Dzięki dodatkowi czosnku niedźwiedziego na pewno nie:). Polecam to danie w mojej wersji.

Składniki

  • 1 kg schabu w plastrach
  • 500g pieczarek
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • olej
  • sól, pieprz, papryka słodka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim

Przygotowanie

  1. Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia.

  2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy czosnek niedźwiedzi, dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.

  3. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń