Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab i sos pieczarkowy to nuda? Dzięki dodatkowi czosnku niedźwiedziego na pewno nie:). Polecam to danie w mojej wersji.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 293
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 163
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 189
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 293
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 163
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 189
Składniki
Plastry schabu kroimy na pół, rozbijamy. Każdy kotlet posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia.
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy czosnek niedźwiedzi, dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.
Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.