Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często mam problem jak wykorzystać mięso wieprzowe w innej formie niż gulasz:). Wymyśliłam te oto bitki i okazały się strzałem w dziesiątkę, smakowały każdemu.
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 380
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 141
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 236
Bogata w antyoksydanty zielona herbata matcha w wersji latte z dodatkiem syro...
Odsłon: 75
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 101
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 380
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 141
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 236
Bogata w antyoksydanty zielona herbata matcha w wersji latte z dodatkiem syro...
Odsłon: 75
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 101
Składniki
Szynkę kroimy w plastry, rozbijamy. Posypujemy solą i przyprawami. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Natkę i czosnek drobno siekamy.
Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu podsmażamy bitki z dwóch stron do mocnego zarumienienia. Dodajemy marchew, pietruszkę i czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy kurki, groszek i natkę pietruszki. Przykrywamy, dusimy przez 1,5 godziny.
Pod koniec duszenia do garnka wlewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Sos powinien lekko się zagęścić. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Dusimy jeszcze chwilę.