Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11540
Dodano: 25.02.2018
Odsłon: 1357
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Szynkę kroimy w plastry, rozbijamy. Posypujemy solą i przyprawami. Marchewkę i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Natkę i czosnek drobno siekamy.
Na rozgrzanym oleju, na dużym ogniu podsmażamy bitki z dwóch stron do mocnego zarumienienia. Dodajemy marchew, pietruszkę i czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy kurki, groszek i natkę pietruszki. Przykrywamy, dusimy przez 1,5 godziny.
Pod koniec duszenia do garnka wlewamy mąkę rozmieszaną w odrobinie zimnej wody. Sos powinien lekko się zagęścić. Doprawiamy do smaku solą i przyprawami. Dusimy jeszcze chwilę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 25 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Za dużo tej dobroci na raz, nie sposób wszystko ogarnąć ;)Super przepis/y, na pewno wiele wykorzystamy, info pewne na 200% :D
0 Kto głosował? | Odpowiedz