Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny obiad, prosty w przygotowaniu. Niedzielne spotkanie z rodziną przy tradycyjnym daniu na pewno poprawią humor rodzinie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8715
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8715
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 615
Składniki
Szynkę kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą, pieprzem i slodką papryką. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokiej patelni z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.
Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką. Podajemy z ulubionym dodatkami. Smacznego ;)