Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Bitki wieprzowe w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 686

Tradycyjny obiad, prosty w przygotowaniu. Niedzielne spotkanie z rodziną przy tradycyjnym daniu na pewno poprawią humor rodzinie.

Składniki

  • 1 kg szynki wieprzowej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • słodka papryka,
  • 1 cebula,
  • 1 mała marchewka,
  • 1 mała pietruszka,
  • 4 liście laurowe,
  • 5 ziela angielskie,
  • szczypta kurkumy,
  • mąka do obtaczania,
  • olej do smażenia.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bitki wieprzowe w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Szynkę kroimy w cienkie plasterki. Oprószamy solą, pieprzem i slodką papryką. Obtaczamy w mące i smażymy w głębokiej patelni z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Następnie na tej samej patelni podsmażamy warzywa. Bitki wrzucamy do warzyw. Wlewamy wodę i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe.

  2. Wszystko dusimy na małym ogniu około 1 godzinę. Na koniec doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kurkumą i słodką papryką.

    Podajemy z ulubionym dodatkami.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń