Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki wołowe z sosem grzybowym na miodzie pitnym.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11399
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 558
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11399
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.
Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.