Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki wołowe z sosem grzybowym na miodzie pitnym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2282
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1388
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2133
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2282
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3340
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1388
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2133
Składniki
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.
Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.