Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki wołowe z sosem grzybowym na miodzie pitnym.
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 402
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1736
Smaczne danie :)
Odsłon: 845
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1643
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 402
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1736
Smaczne danie :)
Odsłon: 845
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1643
Składniki
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.
Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.