Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 491
Dodano: 25.11.2020
Odsłon: 1348
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.
Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.
Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 26 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Dariusz-D 25 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Krotko i na temat.Wspaniale bitki.
Pozdrawiam serdecznie:-)
0 Kto głosował? | Odpowiedz