Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wołowe w sosie grzybowym

Bitki wołowe w sosie grzybowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 112 Ocena: 491

Dodano:

Odsłon: 1348

Bitki wołowe z sosem grzybowym na miodzie pitnym.

Składniki

  • 1 kg - wołowiny, np. ligawy
  • 100 g - suszonych borowików
  • sól
  • pieprz
  • mąka do obtoczenia
  • 1 łyżka - masła klarowanego
  • 1 szklanka - miodu pitnego
  • DO PODANIA
  • kasza jęczmienna
  • buraczki
  • DEKORACJA
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bitki wołowe w sosie grzybowym

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.

  2. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.

  3. Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń