Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry indyka w aksamitnym sosie. Przez obtoczenie mięsa w mące ziemniaczanej nie trzeba już później zagęszczać sosu. Sos sojowy, dodaje nie tylko smaku, ale też koloru, dzięki śmietance, sos jest kremowy. Polecam tym bardziej, że przygotowanie tego dania nie zajmuje wiele czasu, a mięso z indyka jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Przede wszystkim nie jest naszpikowane antybiotykami.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242788
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19837
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 482
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 482
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6891
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242788
Składniki
Por i marchewkę pokroić w cienkie plastry. Mięso pokroić w plastry. Delikatnie rozbić. Przyprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie obtoczyć w mące ziemniaczanej. Na głębokiej patelni rozgrzać trochę oleju. Obsmażyć mięso z obu stron. Po obsmażeniu odkładać na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać por i marchewkę. Podsmażyć około 5 minut często mieszając. Dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze kilka sekund.
Po tym czasie wlać śmietankę. Dodać mięso i zalać wodą. Wlać sos sojowy. Przykryć i dusić 30-35 minut. Jeśli trzeba przyprawić solą i pieprzem.