Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry indyka w aksamitnym sosie. Przez obtoczenie mięsa w mące ziemniaczanej nie trzeba już później zagęszczać sosu. Sos sojowy, dodaje nie tylko smaku, ale też koloru, dzięki śmietance, sos jest kremowy. Polecam tym bardziej, że przygotowanie tego dania nie zajmuje wiele czasu, a mięso z indyka jest nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Przede wszystkim nie jest naszpikowane antybiotykami.
Polecam.
Odsłon: 370
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1473
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Polecam.
Odsłon: 370
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 1473
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 556
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1930
Składniki
Por i marchewkę pokroić w cienkie plastry. Mięso pokroić w plastry. Delikatnie rozbić. Przyprawić solą pieprzem, papryką słodką i ostrą. Następnie obtoczyć w mące ziemniaczanej. Na głębokiej patelni rozgrzać trochę oleju. Obsmażyć mięso z obu stron. Po obsmażeniu odkładać na talerz.
Na tej samej patelni rozgrzać łyżkę masła. Dodać por i marchewkę. Podsmażyć około 5 minut często mieszając. Dodać drobno pokrojony czosnek. Smażyć jeszcze kilka sekund.
Po tym czasie wlać śmietankę. Dodać mięso i zalać wodą. Wlać sos sojowy. Przykryć i dusić 30-35 minut. Jeśli trzeba przyprawić solą i pieprzem.