Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad. Delikatne mięso z indyka podane z kaszą lub ziemniakami na pewno zadowoli każdego mięsożercę. Polecam.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 158
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10848
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 158
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10848
Składniki
Mięso umyć i lekko rozbić tłuczkiem. Czynność tą najlepiej wykonać w woreczku foliowym. Następnie mięso oprószyć przyprawami. Obsmażyć z obu stron. Dolać 2-3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem. Dodać pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i starty imbir. Dusić do miękkości mięsa jakieś 30-40 minut. Chochelką nabrać wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę. Wlać do mięsa i warzyw. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić.