Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad. Delikatne mięso z indyka podane z kaszą lub ziemniakami na pewno zadowoli każdego mięsożercę. Polecam.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1214
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1214
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 154
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Mięso umyć i lekko rozbić tłuczkiem. Czynność tą najlepiej wykonać w woreczku foliowym. Następnie mięso oprószyć przyprawami. Obsmażyć z obu stron. Dolać 2-3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem. Dodać pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i starty imbir. Dusić do miękkości mięsa jakieś 30-40 minut. Chochelką nabrać wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę. Wlać do mięsa i warzyw. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić.