Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad. Delikatne mięso z indyka podane z kaszą lub ziemniakami na pewno zadowoli każdego mięsożercę. Polecam.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6325
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
Mięso umyć i lekko rozbić tłuczkiem. Czynność tą najlepiej wykonać w woreczku foliowym. Następnie mięso oprószyć przyprawami. Obsmażyć z obu stron. Dolać 2-3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem. Dodać pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i starty imbir. Dusić do miękkości mięsa jakieś 30-40 minut. Chochelką nabrać wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę. Wlać do mięsa i warzyw. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić.