Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie na obiad. Delikatne mięso z indyka podane z kaszą lub ziemniakami na pewno zadowoli każdego mięsożercę. Polecam.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 38
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 38
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
Składniki
Mięso umyć i lekko rozbić tłuczkiem. Czynność tą najlepiej wykonać w woreczku foliowym. Następnie mięso oprószyć przyprawami. Obsmażyć z obu stron. Dolać 2-3 szklanki wody. Dusić pod przykryciem. Dodać pokrojone pieczarki, paprykę, cebulę i starty imbir. Dusić do miękkości mięsa jakieś 30-40 minut. Chochelką nabrać wywaru. Rozprowadzić w nim mąkę. Wlać do mięsa i warzyw. Wymieszać i jeszcze chwilę dusić.