Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i selerem naciowym podane z młodymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami.
patelnia, nóż,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4201
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8670
Składniki
Lekko rozbite plastry karczku posypujemy solą i ziołowym pieprzem, smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Gdy plastry będą zarumienione, dodajemy pokrojoną cebule i pokrojone w kostkę łodyżki selera naciowego i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec duszenia możemy doprawić do smaku, jeżeli będzie taka potrzeba. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym się sosikiem z cebulą i kostkami selera oraz z marynowanymi ogórkami. Smacznego !!!