Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i selerem naciowym podane z młodymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami.
patelnia, nóż,
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 2350
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 146
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 2350
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 72
Bardzo smaczny deser tiramisu, dlatego robię go często. Krem do deseru zrobio...
Odsłon: 146
Składniki
Lekko rozbite plastry karczku posypujemy solą i ziołowym pieprzem, smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Gdy plastry będą zarumienione, dodajemy pokrojoną cebule i pokrojone w kostkę łodyżki selera naciowego i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec duszenia możemy doprawić do smaku, jeżeli będzie taka potrzeba. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym się sosikiem z cebulą i kostkami selera oraz z marynowanymi ogórkami. Smacznego !!!