Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i selerem naciowym podane z młodymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami.
patelnia, nóż,
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 277
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14524
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1704
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16701
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 277
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14524
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1704
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16701
Składniki
Lekko rozbite plastry karczku posypujemy solą i ziołowym pieprzem, smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Gdy plastry będą zarumienione, dodajemy pokrojoną cebule i pokrojone w kostkę łodyżki selera naciowego i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec duszenia możemy doprawić do smaku, jeżeli będzie taka potrzeba. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym się sosikiem z cebulą i kostkami selera oraz z marynowanymi ogórkami. Smacznego !!!