Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i selerem naciowym podane z młodymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami.
patelnia, nóż,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118062
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8394
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2119
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118062
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8394
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2119
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1535
Składniki
Lekko rozbite plastry karczku posypujemy solą i ziołowym pieprzem, smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Gdy plastry będą zarumienione, dodajemy pokrojoną cebule i pokrojone w kostkę łodyżki selera naciowego i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec duszenia możemy doprawić do smaku, jeżeli będzie taka potrzeba. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym się sosikiem z cebulą i kostkami selera oraz z marynowanymi ogórkami. Smacznego !!!