Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry z karczku doprawione solą i ziołowym pieprzem duszone z cebulą i selerem naciowym podane z młodymi ziemniakami i marynowanymi ogórkami.
patelnia, nóż,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25864
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3015
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25864
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3015
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1391
Składniki
Lekko rozbite plastry karczku posypujemy solą i ziołowym pieprzem, smażymy na gorącym tłuszczu do zarumienienia się z obu stron. Gdy plastry będą zarumienione, dodajemy pokrojoną cebule i pokrojone w kostkę łodyżki selera naciowego i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec duszenia możemy doprawić do smaku, jeżeli będzie taka potrzeba. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Duszone plastry karczku podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym się sosikiem z cebulą i kostkami selera oraz z marynowanymi ogórkami. Smacznego !!!