Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwonej kapusty. Bitki przygotowujemy z wieprzowego karczku.
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 36
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 321
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4579
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 36
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1032
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 36
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 321
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4579
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 36
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1032
Składniki
Czerwoną kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i musimy zeszklić cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę i dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty, aż kapusta puści sok. Możemy podlać małą ilością wody. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku.
Karczek kroimy w grubsze plastry i rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy z obu stron solą i pieprzem ziołowym. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso z obu stron na lekko rumiany kolor. Usmażone mięso przekładamy do garnczka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażoną cebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa, podlewamy wodą tak 400 ml, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i ciemny sos sojowy. Całość dusimy do miękkości mięsa. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i zagęszczamy sos. w między czasie robimy sałatkę z czerwonej kapusty i cebuli oraz parzymy kaszę pęczak. Gotowe mięso podajemy z kaszą pęczak i sałatką z czerwonej kapusty.