Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z mięsa z sosem pieczeniowym, podane z kaszą pęczak i sałatką z czerwonej kapusty. Bitki przygotowujemy z wieprzowego karczku.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25096
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25096
Składniki
Czerwoną kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i musimy zeszklić cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę i dusimy pod przykryciem do miękkości kapusty, aż kapusta puści sok. Możemy podlać małą ilością wody. Doprawiamy solą, cukrem i pieprzem do smaku.
Karczek kroimy w grubsze plastry i rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy z obu stron solą i pieprzem ziołowym. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso z obu stron na lekko rumiany kolor. Usmażone mięso przekładamy do garnczka a na pozostałym tłuszczu podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażoną cebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa, podlewamy wodą tak 400 ml, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, pastę rosołową i ciemny sos sojowy. Całość dusimy do miękkości mięsa. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem i zagęszczamy sos. w między czasie robimy sałatkę z czerwonej kapusty i cebuli oraz parzymy kaszę pęczak. Gotowe mięso podajemy z kaszą pęczak i sałatką z czerwonej kapusty.