Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 4581

Bitki schabowe to łatwe danie na leniwy weekend lub do zabrania na obiad do pracy - odgrzane są równie smaczne. Połączyłam je z sosem pieczarkowym - delikatnie, smacznie, klasycznie:).

Składniki

  • 500 g schabu
  • 500 g pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1/2 selera
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki śmietany
  • 2. łyżki mąki
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Seler i marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Koperek siekamy. Schab kroimy w plastry, każdy z nich kroimy na pół.

  2. Roztłukujemy, posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Podsmażamy na dużym ogniu z dwóch stron, do zarumienienia. Dodajemy warzywa, kiedy puszczą wodę dodajemy koperek, przykrywamy, dusimy przez około 30 minut.

  3. W szklance zimnej wody rozmącamy mąkę, wlewamy do garnka, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 stycznia 2018 Wszystkie dzisiejsze Twoje przepisy, to dla mnie BOMBA :)
Super, chruper, pycha :D
Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń