Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki schabowe to łatwe danie na leniwy weekend lub do zabrania na obiad do pracy - odgrzane są równie smaczne. Połączyłam je z sosem pieczarkowym - delikatnie, smacznie, klasycznie:).
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 228
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43586
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 256
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 228
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43586
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 256
Składniki
Pieczarki kroimy w plastry, cebulę w kostkę. Seler i marchew ścieramy na małych oczkach tarki. Koperek siekamy. Schab kroimy w plastry, każdy z nich kroimy na pół.
Roztłukujemy, posypujemy z dwóch stron solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Podsmażamy na dużym ogniu z dwóch stron, do zarumienienia. Dodajemy warzywa, kiedy puszczą wodę dodajemy koperek, przykrywamy, dusimy przez około 30 minut.
W szklance zimnej wody rozmącamy mąkę, wlewamy do garnka, dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze chwilę aż sos zgęstnieje.