Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ziemniaki oczyścić, oskrobać lub obrać. Umyć.
Zetrzeć na tarce na grubych oczkach.
Pozostawić na kilka minut aż puszczą sok.
Odcisnąć w rękach i odłożyć do drugiej miseczki.
Poczekać chwilę aż sok się ustoi, a skrobia opadnie na dno. Odlać płyn.
Przełożyć starte ziemniaki do miseczki z wytrąconą skrobią.
Zetrzeć na tarce, na dużych oczkach obraną cebulę.
Dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę chorizo, miękkie masło.
Dodać rozbełtane i wymieszane z olejem jajka.
Dodać czubrycę czerwoną, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku.
Dokładnie wyrobić ręcznie masę.
Przełożyć do foremki o wymiarach 31×12 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godz 15 min.
Wyjąć z pieca. Lekko przestudzić.
Wyjąć z formy przykładając półmisek i obracając formę do góry dnem.
Zdjąć papier.
Można kroić, można zajadać.
Dobrym dodatkiem będzie kwaśna śmietana
Smacznego.