Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygańsku. Bardzo lubię te smaki i dziś postanowiłam zrobić kiełbaski po cygańsku. Wyszły rewelacyjne i jestem przekonana że i Wam przypadną do gustu. Nie wymagają wiele pracy. Takie kiełbaski możemy zjeść na obiad z dodatkiem np. ziemniaków lub na kolację. Przepis jest bardzo prosty. Zróbcie koniecznie.
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 164
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 701
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 72
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 154
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 164
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 701
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 72
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 154
Składniki
Warzywa pokrój w paski a kiełbaski podziel na mniejsze kawałki i natnij. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą. Jeśli masz większe naczynie do zapiekania użyj więcej wody. Musi przykryć składniki. Na dno naczynia do zapiekania wyłóż warzywa zalej sosem i ułóż kiełbaski. Sos oraz warzywa należy wcześniej przyprawić. Zakryj folią i piecz 35 minut w temp. 230 stopni. Ok. 5 minut przed końcem zdejmij folię i jeszcze chwilę zapiecz.