Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygańsku. Bardzo lubię te smaki i dziś postanowiłam zrobić kiełbaski po cygańsku. Wyszły rewelacyjne i jestem przekonana że i Wam przypadną do gustu. Nie wymagają wiele pracy. Takie kiełbaski możemy zjeść na obiad z dodatkiem np. ziemniaków lub na kolację. Przepis jest bardzo prosty. Zróbcie koniecznie.
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 156
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 32
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8792
Przepis na mój sos grzybowy jest bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu. Z dod...
Odsłon: 156
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 29
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 32
Do wypieku chleba używam ziaren słonecznika i dyni oraz suszonej żurawiny.
Odsłon: 8792
Składniki
Warzywa pokrój w paski a kiełbaski podziel na mniejsze kawałki i natnij. Wszystkie składniki na sos wymieszaj ze sobą. Jeśli masz większe naczynie do zapiekania użyj więcej wody. Musi przykryć składniki. Na dno naczynia do zapiekania wyłóż warzywa zalej sosem i ułóż kiełbaski. Sos oraz warzywa należy wcześniej przyprawić. Zakryj folią i piecz 35 minut w temp. 230 stopni. Ok. 5 minut przed końcem zdejmij folię i jeszcze chwilę zapiecz.