Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad na lato!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2873
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2873
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6485
Składniki
Na oliwie niespieczenie złoci się posiekany czosnek z kuminem, chili i sardelami. Gdy już zapachy mocno się rozejdą dodaje się obrane i posiekane pomidory i przesmaża się, aż sos zrobi się lekko pomarańczowy w kolorze i smaczny. Na koniec dodaje się ugotowany ( 20 minut) i obrany bób. Sos wystarczy jeszcze doprawić solą i ewentualnie zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Po wyłączeniu ognia dodaje się zieleninę. Tak sos świetnie smakuje z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)