Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad na lato!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 929
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2145
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4160
Składniki
Na oliwie niespieczenie złoci się posiekany czosnek z kuminem, chili i sardelami. Gdy już zapachy mocno się rozejdą dodaje się obrane i posiekane pomidory i przesmaża się, aż sos zrobi się lekko pomarańczowy w kolorze i smaczny. Na koniec dodaje się ugotowany ( 20 minut) i obrany bób. Sos wystarczy jeszcze doprawić solą i ewentualnie zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Po wyłączeniu ognia dodaje się zieleninę. Tak sos świetnie smakuje z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)