Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad na lato!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11764
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Na oliwie niespieczenie złoci się posiekany czosnek z kuminem, chili i sardelami. Gdy już zapachy mocno się rozejdą dodaje się obrane i posiekane pomidory i przesmaża się, aż sos zrobi się lekko pomarańczowy w kolorze i smaczny. Na koniec dodaje się ugotowany ( 20 minut) i obrany bób. Sos wystarczy jeszcze doprawić solą i ewentualnie zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Po wyłączeniu ognia dodaje się zieleninę. Tak sos świetnie smakuje z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)