Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny obiad na lato!
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 20
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 292
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2607
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1648
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14396
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 20
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 292
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2607
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1648
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14396
Składniki
Na oliwie niespieczenie złoci się posiekany czosnek z kuminem, chili i sardelami. Gdy już zapachy mocno się rozejdą dodaje się obrane i posiekane pomidory i przesmaża się, aż sos zrobi się lekko pomarańczowy w kolorze i smaczny. Na koniec dodaje się ugotowany ( 20 minut) i obrany bób. Sos wystarczy jeszcze doprawić solą i ewentualnie zagęścić mąką rozrobioną w wodzie. Po wyłączeniu ognia dodaje się zieleninę. Tak sos świetnie smakuje z ryżem lub makaronem.
Smacznego :)