Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, aromatyczny boczek w orientalnych przyprawach. Bardzo prosty w przygotowaniu, zachwyca smakiem i niepowtarzalnym aromatem.
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101234
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5772
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101234
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5772
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i nacieramy nimi boczek. Najlepiej zrobić do dzień wcześniej i zostawić boczek w marynacie na całą noc. Wyciągamy go z lodówki na co najmniej godzinę przed pieczeniem, aby nabrał temperatury pokojowej. Przed pieczeniem wyjmujemy liści.
Pieczemy bez przykrycia w 180 stopniach przez 90 - 100 minut co 3o minut obracając. Jeśli wasz kawałek boczku jest gruby można wydłużyć pieczenie do 120 minut. Ja podawałam plastry boczku z pieczonymi kolorowymi warzywami - ziemniakami, burakami i marchewką.