Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, aromatyczny boczek w orientalnych przyprawach. Bardzo prosty w przygotowaniu, zachwyca smakiem i niepowtarzalnym aromatem.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38193
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 283
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 91020
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 38193
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 283
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i nacieramy nimi boczek. Najlepiej zrobić do dzień wcześniej i zostawić boczek w marynacie na całą noc. Wyciągamy go z lodówki na co najmniej godzinę przed pieczeniem, aby nabrał temperatury pokojowej. Przed pieczeniem wyjmujemy liści.
Pieczemy bez przykrycia w 180 stopniach przez 90 - 100 minut co 3o minut obracając. Jeśli wasz kawałek boczku jest gruby można wydłużyć pieczenie do 120 minut. Ja podawałam plastry boczku z pieczonymi kolorowymi warzywami - ziemniakami, burakami i marchewką.