Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty, aromatyczny boczek w orientalnych przyprawach. Bardzo prosty w przygotowaniu, zachwyca smakiem i niepowtarzalnym aromatem.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2243
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18013
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2243
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18013
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2015
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy i nacieramy nimi boczek. Najlepiej zrobić do dzień wcześniej i zostawić boczek w marynacie na całą noc. Wyciągamy go z lodówki na co najmniej godzinę przed pieczeniem, aby nabrał temperatury pokojowej. Przed pieczeniem wyjmujemy liści.
Pieczemy bez przykrycia w 180 stopniach przez 90 - 100 minut co 3o minut obracając. Jeśli wasz kawałek boczku jest gruby można wydłużyć pieczenie do 120 minut. Ja podawałam plastry boczku z pieczonymi kolorowymi warzywami - ziemniakami, burakami i marchewką.