Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kupiłam zielone pesto w Biedronce i postanowiłam część wykorzystać jako dodatek do pieczonego boczku. Znudziły nam się już gotowe wędliny, więc postanowiłam coś upiec. Boczek wyszedł przepyszny. Miał jedną tylko wadę było go zbyt mało ;-)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 250
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Boczek umyć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wierzch boczku posolić, posypać pieprzem, a następnie posmarować pesto. Całość posypać jeszcze majerankiem i na wierzch ułożyć liście laurowe, pokrojoną bazylię, miętę.
Przed wstawieniem boczku do piekarnika, wlać na dno naczynia pół szklanki wody. Całość piec 1 godzinę 20 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego :-)