Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w portugalskiej wersji...skosztujecie, nie będziecie mogli opanować się przed kolejnymi kęsami.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15170
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15170
Składniki
Boczek kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy ocet, sól, posiekany czosnek, cząber, chilli i wino. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na 3 dni. Następnie całość przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano. Podajemy z pieczywem.