Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek w portugalskiej wersji...skosztujecie, nie będziecie mogli opanować się przed kolejnymi kęsami.
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2733
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 10
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 286
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2733
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 10
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 286
Składniki
Boczek kroimy w dużą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy ocet, sól, posiekany czosnek, cząber, chilli i wino. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na 3 dni. Następnie całość przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso wyjmujemy z marynaty i smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiano. Podajemy z pieczywem.