Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki z własnej uprawy są niewiarygodnie smaczne, do tego są bardziej wartościowe od mięsa.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 111
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40237
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3688
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 721
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 111
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40237
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3688
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 721
Składniki
Zrobiłam dosyć luźne ciasto - odrobinę bardziej gęste niż na naleśniki. Dobrze je doprawiłam solą, chili i wyciśniętym czosnkiem. Schłodziłam je godzinę w zamrażarce. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała na wierzch. Boczniaki zanurzałam w cieście i kładłam na olej, gdy ciasto zaczęło się rumienić obracałam je. Potem po wyjęciu odsączałam je jeszcze na papierowych ręcznikach. Były przepyszne!