Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki z własnej uprawy są niewiarygodnie smaczne, do tego są bardziej wartościowe od mięsa.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 68
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5461
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2551
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 68
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5461
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2551
Składniki
Zrobiłam dosyć luźne ciasto - odrobinę bardziej gęste niż na naleśniki. Dobrze je doprawiłam solą, chili i wyciśniętym czosnkiem. Schłodziłam je godzinę w zamrażarce. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała na wierzch. Boczniaki zanurzałam w cieście i kładłam na olej, gdy ciasto zaczęło się rumienić obracałam je. Potem po wyjęciu odsączałam je jeszcze na papierowych ręcznikach. Były przepyszne!