Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki z własnej uprawy są niewiarygodnie smaczne, do tego są bardziej wartościowe od mięsa.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 940
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23076
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15499
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 940
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23076
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15499
Składniki
Zrobiłam dosyć luźne ciasto - odrobinę bardziej gęste niż na naleśniki. Dobrze je doprawiłam solą, chili i wyciśniętym czosnkiem. Schłodziłam je godzinę w zamrażarce. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała na wierzch. Boczniaki zanurzałam w cieście i kładłam na olej, gdy ciasto zaczęło się rumienić obracałam je. Potem po wyjęciu odsączałam je jeszcze na papierowych ręcznikach. Były przepyszne!