Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki z własnej uprawy są niewiarygodnie smaczne, do tego są bardziej wartościowe od mięsa.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2219
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3108
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2219
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 54
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3108
Składniki
Zrobiłam dosyć luźne ciasto - odrobinę bardziej gęste niż na naleśniki. Dobrze je doprawiłam solą, chili i wyciśniętym czosnkiem. Schłodziłam je godzinę w zamrażarce. Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała na wierzch. Boczniaki zanurzałam w cieście i kładłam na olej, gdy ciasto zaczęło się rumienić obracałam je. Potem po wyjęciu odsączałam je jeszcze na papierowych ręcznikach. Były przepyszne!