Do góry

Dania główne Przepis na:

Boczniaki w tempurze

Boczniaki w tempurze

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10163

Dodano:

Odsłon: 2287

Boczniaki z własnej uprawy są niewiarygodnie smaczne, do tego są bardziej wartościowe od mięsa.

Składniki

  • boczniaki 25 dag osoba
  • Olej rzepakowy 1 l
  • tempura: jajo, mąka 1 szl, woda,
  • przyprawy: sól, czosnek i chili
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zrobiłam dosyć luźne ciasto - odrobinę bardziej gęste niż na naleśniki. Dobrze je doprawiłam solą, chili i wyciśniętym czosnkiem.
    Schłodziłam je godzinę w zamrażarce.
    Rozgrzałam olej, był dobry gdy kropla ciasta od razu wypływała na wierzch.
    Boczniaki zanurzałam w cieście i kładłam na olej, gdy ciasto zaczęło się rumienić obracałam je. Potem po wyjęciu odsączałam je jeszcze na papierowych ręcznikach.

    Były przepyszne!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (35)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń