Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od bœuf – franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa:) Polecam:)) Pyszne
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242915
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 488
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6898
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242915
Składniki
Mięso obtaczamy w papryce sproszkowanej, następnie w mące, smażymy na maśle z dodatkiem oleju (oliwy), przekładamy do garnka. Na tłuszczu po mięsie zrumienimy cebulę (krążki), marchewkę (talarki), pieczarki (talarki), paprykę (drobno pokrojona). Podsmażamy i dolewamy rosołu. Na koniec ogórek kiszony. 1 lub dwa. Można zastąpić konserwowym.
Warzywa po kilkunastu minutach duszenia dodajemy do wołowiny, przyprawiamy, gotujemy na wolnym ogniu - od czasu do czasu mieszając, sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Całość podaję na cieplo:) Smacznego
Pod koniec gotowania dobrze przyprawiamy. Podczas gotowania dodałam kilka ziaren pieprzu, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do gulaszu. Można zwłaszcza tą ostatnią zastąpić solą, ale to już zależy... Na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Palce lizać:)