Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od bœuf – franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa:) Polecam:)) Pyszne
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32684
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 83
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5090
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32684
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 255
Składniki
Mięso obtaczamy w papryce sproszkowanej, następnie w mące, smażymy na maśle z dodatkiem oleju (oliwy), przekładamy do garnka. Na tłuszczu po mięsie zrumienimy cebulę (krążki), marchewkę (talarki), pieczarki (talarki), paprykę (drobno pokrojona). Podsmażamy i dolewamy rosołu. Na koniec ogórek kiszony. 1 lub dwa. Można zastąpić konserwowym.
Warzywa po kilkunastu minutach duszenia dodajemy do wołowiny, przyprawiamy, gotujemy na wolnym ogniu - od czasu do czasu mieszając, sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Całość podaję na cieplo:) Smacznego
Pod koniec gotowania dobrze przyprawiamy. Podczas gotowania dodałam kilka ziaren pieprzu, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do gulaszu. Można zwłaszcza tą ostatnią zastąpić solą, ale to już zależy... Na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Palce lizać:)