Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa od bœuf – franc. "wołowina" i nazwiska rosyjskiego dyplomaty Stroganowa:) Polecam:)) Pyszne
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3225
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 799
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 284
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3225
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 799
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 284
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 217
Składniki
Mięso obtaczamy w papryce sproszkowanej, następnie w mące, smażymy na maśle z dodatkiem oleju (oliwy), przekładamy do garnka. Na tłuszczu po mięsie zrumienimy cebulę (krążki), marchewkę (talarki), pieczarki (talarki), paprykę (drobno pokrojona). Podsmażamy i dolewamy rosołu. Na koniec ogórek kiszony. 1 lub dwa. Można zastąpić konserwowym.
Warzywa po kilkunastu minutach duszenia dodajemy do wołowiny, przyprawiamy, gotujemy na wolnym ogniu - od czasu do czasu mieszając, sprawdzamy czy mięso jest miękkie. Całość podaję na cieplo:) Smacznego
Pod koniec gotowania dobrze przyprawiamy. Podczas gotowania dodałam kilka ziaren pieprzu, paprykę słodką, ostrą, przyprawę do gulaszu. Można zwłaszcza tą ostatnią zastąpić solą, ale to już zależy... Na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Palce lizać:)