Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boeuf Strogonow zrobiłam z wieprzowej szynki w gęstym sosie z dodatkiem czerwonej papryki, cebuli i pieczarek, zamiast wina użyłam domowego wyrobu sosu z ostrych papryczek.
Bulion warzywny:
Do 500 ml gotującej się wody dodajemy 2 łyżki domowej pasty rosołowej. Całość gotujemy 10 minut.
Boeuf Stroganow:
Pokrojone w cienkie paski mięso mieszamy w pojemniku z musztardą i 50 ml oleju. Mięso oprószamy mąką i mieszamy, niech się marynuje. W między czasie gotujemy bulion warzywny w garnczku z włoszczyzny i pasty rosołowej domowego wyrobu. Na patelni smażymy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Usmażone warzywa dodajemy do bulionu warzywnego a na patelni smażymy mięso. usmażone mięso też dodajemy do bulionu i gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie dobre dodajemy ostry sos z papryk i koncentrat pomidorowy, oraz doprawiamy do smaku. Gotowy Boeuf Strogonow podajemy na ciepło z pieczywem.
Smacznego!!!
Kaloryczne danie na chłodne dni.
Odsłon: 14647
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 24
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1613
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1453
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 131
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1428
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 24
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1613
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1453
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 131
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1428
Składniki
Bulion warzywny: Do 500 ml gotującej się wody dodajemy 2 łyżki domowej pasty rosołowej. Całość gotujemy 10 minut.
Boeuf Stroganow: Pokrojone w cienkie paski mięso mieszamy w pojemniku z musztardą i 50 ml oleju. Mięso oprószamy mąką i mieszamy, niech się marynuje. W między czasie gotujemy bulion warzywny w garnczku z włoszczyzny i pasty rosołowej domowego wyrobu. Na patelni smażymy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki, cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę pokrojoną w paski. Usmażone warzywa dodajemy do bulionu warzywnego a na patelni smażymy mięso. usmażone mięso też dodajemy do bulionu i gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie dobre dodajemy ostry sos z papryk i koncentrat pomidorowy, oraz doprawiamy do smaku. Gotowy Boeuf Strogonow podajemy na ciepło z pieczywem. Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Oładki galicyjskie
Dania główne
Makaron cacio e pepe
Dania główne
Karkówka inaczej
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Oładki galicyjskie
Okładki to małe smażone placuszki, w zależności od regionu przygotowywane z r...
Odsłon: 83
Makaron cacio e pepe
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 1428