Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19497
Dodano: 17.07.2017
Odsłon: 1340
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Wykonanie:
Cebulę drobno posiekać, zaś mięso i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, wrzucić mięso i zrumienić. Po czym dodać paprykę, pomidory, przyprawić do smaku, wlać wino i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, podlać wodą i ugotować potrawę do miękkości i w razie potrzeby doprawić do smaku i podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

rosynka 18 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
Z calym szcunkiem, ale to NIE JEST BOGRACZ! I nawet nie gulasz.Lubie przepisy Tradycyjnej Kuchni, ale prawda jest wazniejsza0 Kto głosował? | Odpowiedz