Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boloński garnek to propozycja na szybki obiad dla zabieganych. Całość dania przygotujecie w jednym naczyniu – to nie tylko oszczędność czasu, ale również miej utensyliów kuchennych do mycia. Do jego zrobienia, zamiast mięsa z indyka możecie użyć wołowego.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6068
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1756
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6068
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1756
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w kostkę. Pomidory sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i podziel na mniejsze części.
Do garnka wlej odrobinę oliwy i przesmaż mięso. Następnie dorzuć pieczarki, gdy woda z nich odparuje, dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 1 minutę.
Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy i pomidory, wlej wodę i całość zagotuj. Gdy wszystko zacznie bulgotać wsyp makaron i dodaj przyprawy. Potrawę gotuj do miękkości makaronu.