Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boloński garnek to propozycja na szybki obiad dla zabieganych. Całość dania przygotujecie w jednym naczyniu – to nie tylko oszczędność czasu, ale również miej utensyliów kuchennych do mycia. Do jego zrobienia, zamiast mięsa z indyka możecie użyć wołowego.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1236
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4329
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1236
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 243
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2251
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4329
Składniki
Pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w kostkę. Pomidory sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i podziel na mniejsze części.
Do garnka wlej odrobinę oliwy i przesmaż mięso. Następnie dorzuć pieczarki, gdy woda z nich odparuje, dodaj cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż jeszcze przez 1 minutę.
Do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy i pomidory, wlej wodę i całość zagotuj. Gdy wszystko zacznie bulgotać wsyp makaron i dodaj przyprawy. Potrawę gotuj do miękkości makaronu.