Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone w piekarniku kotlety mielone pod inna odsłoną, warto wypróbować, kotlety są pyszne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414272
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414272
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2274
Składniki
1. Cebule obieramy, kroimy w grubsze krążki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy solą oraz pieprzem.
2. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy. Robimy z masy mięsnej kotlety wielkości krążka cebuli, lekko rozpłaszczamy. Układamy na każdym krążku cebuli. 3. Pieczemy w piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Po tym czasie wyjmujemy blaszkę, każdy kotlet polewamy 1 łyżką ketchupu, układamy po plasterku pomidora i posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 5. Blaszkę ponownie umieszczamy w piekarniku i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
6. Kotlety gotowe. 7. Smacznego.