Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jednogarnkowe z kuchni bałkańskiej
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1661
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1623
Składniki
+ Mięso pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na oleju, wyjąć. Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju, zalać wywarem albo wodą, dodać marchewkę, startą na grubych oczkach, posolić, gotować aż marchewka zmięknie. Dodać drobno posiekaną pietruszkę. Po jakimś czasie dodać z 2 łyżki koncentratu pomidorowego. + Nie przesadzać z woda, całość ma mieć konsystencję gulaszu.
+ W międzyczasie osobno ugotować fasolkę szparagową, pokrojoną na kawałki około 3 cm długości. Połączyć z resztą, dodać mięso, podgotować jeszcze parę minut, doprawić do smaku i dodać odrobinę zasmażki do całości. + A zamiast zasmażki można też zrobić tak: jajko w kubku wymieszać mąką której dodajemy tyle aby zrobiła się gęsta, ale jeszcze płynna masa. Masę wlewamy po kropelkach do gotującej sie zupy.
Gotowanie fasolki osobno i wyjmowanie mięsa właściwie nie jest konieczne; zależy od tego jaka jest fasolka, jakie mięso, i jaką kto ma wprawę w oceniańiu czasu gotowania na oko.
PS. Przepis pochodzi z : http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=13246