Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalety ma jak kazde jednogarnkowe danie, malo pracy a efekt naprawde rewelacyjny, najlepiej smakuje w zimowe dni
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1302
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1302
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
mieso kroimy na nie za male kawalki i podsmazamy na mocnym ogniu na patelni na lyzce margaryny,
wrzucamy je do garnka zalewamy winem i dusimy w tym winie okolo 15 min na dosc mocnym ogniu bez przykrywki w celu by odparowal alkohol z wina,
nastepnie zmniejszamy ognien wrzucamy pryprawy dolewamy szklane wody przykrywany i dusimy godzine i pol,
w tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy na cwiarki badz osemki w zaleznosci od ich rozmiaru,
cebule i marchewke kroimy na male kawaleczki i podsmazamy na patelni,
jak mieso bedei w miare miekkie tak jak pisalam okolo jeden i pol godziny ale to zalezy od miesa, wrzucamy ziemniaki i marchewke z cebula, w razie gdy sos za bardzo sie wygotowal dodaajemy wody by ziemniaki byly przykryte a jesli jest malo smakowne dodajemy bulion wolowy i gotujemy az ziemniaki beda miekkie