Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1683
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 253
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1683
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 253
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 568
Składniki
Ziemniaki gotujemy przez około 30 minut w mundurka ( powinny być lekko miękkie ale nie twarde ) po czym odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia . Gdy ziemniaki ostygną obieramy je ze skórki tak jednak by nie uszkodzić struktury ziemniaka . I przeciskamy przez krajarkę do gotowanych warzyw .
Boczek podsmażamy to lekkiego wysmażenia i dodajemy do tego cebulę pokrojoną w średnią kostkę i smażymy do lekkiego ze złocenia się cebuli .
Do tego wszystkiego dokładamy przeciśnięte ziemniaki i doprawiamy do smaku przyprawami i delikatnie mieszamy tak by nie rozwalić struktury ziemniaków ( musi być widoczna lekka kostka która powstała dzięki krajarce ) . Podsmażamy około 10 minut do zagrzania się ziemniaków .
Bratkartofle opcjonalnie jest podawane z jajkiem po wiedeńsku lub podsmażoną białą kiełbasą .