Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1163
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4814
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1457
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1163
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4814
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1457
Składniki
Ziemniaki gotujemy przez około 30 minut w mundurka ( powinny być lekko miękkie ale nie twarde ) po czym odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia . Gdy ziemniaki ostygną obieramy je ze skórki tak jednak by nie uszkodzić struktury ziemniaka . I przeciskamy przez krajarkę do gotowanych warzyw .
Boczek podsmażamy to lekkiego wysmażenia i dodajemy do tego cebulę pokrojoną w średnią kostkę i smażymy do lekkiego ze złocenia się cebuli .
Do tego wszystkiego dokładamy przeciśnięte ziemniaki i doprawiamy do smaku przyprawami i delikatnie mieszamy tak by nie rozwalić struktury ziemniaków ( musi być widoczna lekka kostka która powstała dzięki krajarce ) . Podsmażamy około 10 minut do zagrzania się ziemniaków .
Bratkartofle opcjonalnie jest podawane z jajkiem po wiedeńsku lub podsmażoną białą kiełbasą .