Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Składniki
Ziemniaki gotujemy przez około 30 minut w mundurka ( powinny być lekko miękkie ale nie twarde ) po czym odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia . Gdy ziemniaki ostygną obieramy je ze skórki tak jednak by nie uszkodzić struktury ziemniaka . I przeciskamy przez krajarkę do gotowanych warzyw .
Boczek podsmażamy to lekkiego wysmażenia i dodajemy do tego cebulę pokrojoną w średnią kostkę i smażymy do lekkiego ze złocenia się cebuli .
Do tego wszystkiego dokładamy przeciśnięte ziemniaki i doprawiamy do smaku przyprawami i delikatnie mieszamy tak by nie rozwalić struktury ziemniaków ( musi być widoczna lekka kostka która powstała dzięki krajarce ) . Podsmażamy około 10 minut do zagrzania się ziemniaków .
Bratkartofle opcjonalnie jest podawane z jajkiem po wiedeńsku lub podsmażoną białą kiełbasą .