Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny obiad :)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 322
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 731
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 746
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 36
Składniki
Kalafiora podzielic na rozyczki, brokula tez. W wiekszym garnku zagotowac wode, posolic ja i na wrzatek wrzucic kalafior- po 2 minutach dodac brokul, gotowac kolejne 2 minuty. Odsaczyc na sicie i wystudzic. Wystudzone warzywa przelozyc do miski, dodac wedline pokrojona w paski i wymieszac. W misce ubic 3 jajka, dodac mleko i przyprawy.
Naczynie zaroodporne lub foremke (u mnie okragla, o srednicy 23 cm) posmarowac lekko olejem, przelozyc warzywa pomieszane z wedina, wyrownac. Zalac masa z jajek i mleka. Calosc przykryc folia aluminiowa (zrobic 2-3 naciecia, by para mogla wyjsc). Piec ok 30-40 minut w 180 stopniach- kiedy masa z jajek i mleka zgestnieje, sciagnac folie i zapiec jeszcze okolo 10 minut.