Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny obiad :)
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24606
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 186
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 395
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 569
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 24606
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 186
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 395
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 569
Składniki
Kalafiora podzielic na rozyczki, brokula tez. W wiekszym garnku zagotowac wode, posolic ja i na wrzatek wrzucic kalafior- po 2 minutach dodac brokul, gotowac kolejne 2 minuty. Odsaczyc na sicie i wystudzic. Wystudzone warzywa przelozyc do miski, dodac wedline pokrojona w paski i wymieszac. W misce ubic 3 jajka, dodac mleko i przyprawy.
Naczynie zaroodporne lub foremke (u mnie okragla, o srednicy 23 cm) posmarowac lekko olejem, przelozyc warzywa pomieszane z wedina, wyrownac. Zalac masa z jajek i mleka. Calosc przykryc folia aluminiowa (zrobic 2-3 naciecia, by para mogla wyjsc). Piec ok 30-40 minut w 180 stopniach- kiedy masa z jajek i mleka zgestnieje, sciagnac folie i zapiec jeszcze okolo 10 minut.