Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, szybko znika z talerzy:)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Rozdzielić brokuł na różyczki. Ugotować (najlepiej na parze-wtedy się nie "rozciapie"). Ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Pokroić na ćwiartki Pokroić ogórki kiszone w kostkę. Przygotować z majonezu, jogurtu i czosnku sos czosnkowy-przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Słonecznik uprażyć na patelni (ja prażę na suchej patelni).
Tak przygotowany brokuł, ogórek, słonecznik wymieszać z sosem czosnkowym. Jajka położyć na wierzch. Smacznego:)
Można podawać z upieczoną bagietką z masłem czosnkowym lub ziołowym, PYCHOTA!