Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, szybko znika z talerzy:)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5486
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5486
Składniki
Rozdzielić brokuł na różyczki. Ugotować (najlepiej na parze-wtedy się nie "rozciapie"). Ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Pokroić na ćwiartki Pokroić ogórki kiszone w kostkę. Przygotować z majonezu, jogurtu i czosnku sos czosnkowy-przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Słonecznik uprażyć na patelni (ja prażę na suchej patelni).
Tak przygotowany brokuł, ogórek, słonecznik wymieszać z sosem czosnkowym. Jajka położyć na wierzch. Smacznego:)
Można podawać z upieczoną bagietką z masłem czosnkowym lub ziołowym, PYCHOTA!