Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, szybko znika z talerzy:)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 100
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 185
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 100
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 185
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1263
Składniki
Rozdzielić brokuł na różyczki. Ugotować (najlepiej na parze-wtedy się nie "rozciapie"). Ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Pokroić na ćwiartki Pokroić ogórki kiszone w kostkę. Przygotować z majonezu, jogurtu i czosnku sos czosnkowy-przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Słonecznik uprażyć na patelni (ja prażę na suchej patelni).
Tak przygotowany brokuł, ogórek, słonecznik wymieszać z sosem czosnkowym. Jajka położyć na wierzch. Smacznego:)
Można podawać z upieczoną bagietką z masłem czosnkowym lub ziołowym, PYCHOTA!