Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuły z cukinią, papryką i pomidorkami koktajlowymi zapieczone w serowym sosie. Bardzo smaczne połączenie, z dodatkiem świeżej bagietki wystarczy za cały obiad.
Brokuła podziel na różyczki - dość duże. Zblanszuj we wrzątku ze szczyptą soli i cukru ok. 12 - 15 minut.
Pod koniec blanszowania wrzuć do wody plastry cukinii.
Brokuły i cukinię odsącz dokładnie na sicie.
Każdą różyczkę owiń plastrem cukinii i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Wolne miejsca uzupełnij papryką i pomidorkami.
Przygotuj sos - w rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę i zasmażaj, aż uzyskasz gładką, bez grudek masę w jasnym kolorze.
Zastaw z ognia, wlej zimny bulion i bardzo dokładnie wymieszaj.
Postaw z powrotem na kuchence i gotuj, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Wsyp starty ser i mieszaj, aż się rozpuści.
Dopraw pieprzem (dużo) i gałką muszkatołową.
Wsyp posiekaną natkę. Wymieszaj.
Zalej przygotowanym sosem warzywa, połóż na wierzchu plastry mozzarelli i zapiekaj całość w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, aż mozzarella się rozpuści a całość pokryje się złotą skorupką.
Wyjmij i chwilę przestudź.
Podawaj z bagietką i białym winem.
Szybka, smaczna i niskokaloryczna przystawka. Podana na zimno smakuje fantast...
Odsłon: 411
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 623
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 67
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 291
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 623
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 67
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 291
Składniki
Brokuła podziel na różyczki - dość duże. Zblanszuj we wrzątku ze szczyptą soli i cukru ok. 12 - 15 minut. Pod koniec blanszowania wrzuć do wody plastry cukinii. Brokuły i cukinię odsącz dokładnie na sicie. Każdą różyczkę owiń plastrem cukinii i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wolne miejsca uzupełnij papryką i pomidorkami.
Przygotuj sos - w rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę i zasmażaj, aż uzyskasz gładką, bez grudek masę w jasnym kolorze. Zastaw z ognia, wlej zimny bulion i bardzo dokładnie wymieszaj. Postaw z powrotem na kuchence i gotuj, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.
Wsyp starty ser i mieszaj, aż się rozpuści. Dopraw pieprzem (dużo) i gałką muszkatołową. Wsyp posiekaną natkę. Wymieszaj.
Zalej przygotowanym sosem warzywa, połóż na wierzchu plastry mozzarelli i zapiekaj całość w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do momentu, aż mozzarella się rozpuści a całość pokryje się złotą skorupką.
Wyjmij i chwilę przestudź. Podawaj z bagietką i białym winem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Dania główne
Kieszonki z polędwiczki
Dania główne
Burger Elvisa Presleya
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 63
Kieszonki z polędwiczki
Delikatne i pyszne mięsko z polędwiczki , upieczone z warzywami , zniewala sm...
Odsłon: 102