Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur podana z cukinia, fasolą i czerwoną papryką z dodatkiem awokado. Przepis pochodzi z 403. odcinka programu "Ewa Gotuje"
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 567
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 758
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 567
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 758
Składniki
Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Następnego dnia odcedzić i przepłukać na sicie.
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do garnka. Dodać namoczoną fasolę. Wlać ok. 2 l wody. Posolić. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Przykryć i gotować przez ok. 1 godzinę (w szybkowarze wystarczy 30 minut).
Dodać warzywa (oprócz cebuli) pokrojone w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić roztartym w dłoniach majerankiem. Gotować przez ½ godziny.
Boczek pokroić w paseczki i usmażyć na suchej patelni. Dodać posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, wsypać mąkę i zrobić zasmażkę. Wlać trochę gorącej zupy, wymieszać i przełożyć do garnka.
Podawać z pieczywem. Można udekorować pietruszką.