Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bulion na piersi kurczaka"
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37289
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 432
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 31
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5678
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 960
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 37289
Składniki
Mięso opłucz, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Wsyp sporą szczyptę soli, zagotuj. Usuń ewentualne szumowiny. Wrzuć zamrożoną włoszczyznę. Dodaj ziele angielskie oraz liść laurowy.
Kapustę oczyść, drobno posiekaj. Wrzuć do garnka z pozostałymi składnikami. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, posiekaj. Wrzuć na powrót do zupy. Całość dopraw solą, pieprzem i maggi. Posyp siekaną natką. Podawaj z ryżem.
czas ok. 40 min; porcja – 220 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety