Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bulion na piersi kurczaka"
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 731
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 160
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 434
Składniki
Mięso opłucz, wrzuć do garnka i zalej 6 szklankami wody. Wsyp sporą szczyptę soli, zagotuj. Usuń ewentualne szumowiny. Wrzuć zamrożoną włoszczyznę. Dodaj ziele angielskie oraz liść laurowy.
Kapustę oczyść, drobno posiekaj. Wrzuć do garnka z pozostałymi składnikami. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie wyjmij mięso, posiekaj. Wrzuć na powrót do zupy. Całość dopraw solą, pieprzem i maggi. Posyp siekaną natką. Podawaj z ryżem.
czas ok. 40 min; porcja – 220 kcal, cena 1,60 złŹródło: Świat kobiety