Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki są smaczne i zdrowe i nie wymagają dużego nakładu pracy.
miska, tarka, łyżka stołowa
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 51
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 51
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 110
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10337
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1004
Składniki
Buraczki gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie obieramy je ze skórki, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy majonez, śmietanę , świeżo wyciśnięty sok z cytryny lub ocet winny, doprawiamy do smaku pieprzem i solą .
Całość dokładnie mieszamy łyżką . Odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy z ziemniakami i mięsem ( np. kotletem schabowym ) na drugie danie. Smacznego !