Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne do kotleta schabowego , mielonego oraz wielu innych potraw.
Buraki oczyszczam , usuwam liście , dokładnie myję aby nie było ziemi.
Wkładam do garnka i gotuję do miękkości. Wody powinno być tyle aby zakryły całe buraki.
Buraki gotują się dość długo . Około godziny , zależnie od ich wielkości.
Ugotowane buraki odlewam i zalewam zimną wodą , dzięki czemu bez problemu będziemy mogli je obrać .
Obrane buraczki oraz jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach .Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do buraczków.Zostało nam już tylko doprawienie wedle własnych smaków .
Buraczki doprawiamy wyciśniętym sokiem z cytryny , trzeba uważać żeby nie było pestek .
Dodajemy również oliwę z oliwek - ja również używam oleju lnianego . Do smaku doprawiamy minimalną ilością soli , pieprzem mielonym . Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze dajemy więcej pieprzu . Cukru dodajemy stopniowo , smakując . Całość dokładnie mieszamy . Jeżeli brakuje nam kwaskowości lub słodyczy należy jeszcze odrobinę dodać soku z cytryny lub cukru.
Buraczki najlepiej zrobić wcześniej przed obiadem aby mogły postać i nabrać jeszcze lepszego smaku.
Czas przygotowanie ponad 60 minut powiązałam z czasem gotowania buraków , gdyż to jest najdłuższe w tym całym przepisie .
https://www.malgoskawkuchni.com
Zapraszam serdecznie
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i smażonymi buraczkami z c...
Odsłon: 1282
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 73
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 50
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 73
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 50
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Składniki
Buraki oczyszczam , usuwam liście , dokładnie myję aby nie było ziemi. Wkładam do garnka i gotuję do miękkości. Wody powinno być tyle aby zakryły całe buraki. Buraki gotują się dość długo . Około godziny , zależnie od ich wielkości. Ugotowane buraki odlewam i zalewam zimną wodą , dzięki czemu bez problemu będziemy mogli je obrać . Obrane buraczki oraz jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach .Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do buraczków.Zostało nam już tylko doprawienie wedle własnych smaków . Buraczki doprawiamy wyciśniętym sokiem z cytryny , trzeba uważać żeby nie było pestek . Dodajemy również oliwę z oliwek - ja również używam oleju lnianego . Do smaku doprawiamy minimalną ilością soli , pieprzem mielonym . Jeżeli ktoś lubi ostrzejsze dajemy więcej pieprzu . Cukru dodajemy stopniowo , smakując . Całość dokładnie mieszamy . Jeżeli brakuje nam kwaskowości lub słodyczy należy jeszcze odrobinę dodać soku z cytryny lub cukru. Buraczki najlepiej zrobić wcześniej przed obiadem aby mogły postać i nabrać jeszcze lepszego smaku.
Czas przygotowanie ponad 60 minut powiązałam z czasem gotowania buraków , gdyż to jest najdłuższe w tym całym przepisie . https://www.malgoskawkuchni.com Zapraszam serdecznie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Jajka w sosie koperkowym
Dania główne
"Serowy makaron" z kurczakiem, pomidorami i kukurydzą
Dania główne
Calzone nieco inaczej
Dania główne
Zapiekanka chłopska
Jajka w sosie koperkowym
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 75
"Serowy makaron" z kurczakiem, pomidorami i kukurydzą
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83