Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja wege burgera to super pomysł na danie bezmięsa :)
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 316
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52542
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 316
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52542
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 526
Składniki
Ugotowane buraki kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek w kostkę. Wszystko wkładamy do misy miksera lub naczynia blendera. Dodajemy resztę składników ( odsączoną fasolę, płatki owsiane) i przyprawy. Blendujemy. Masa powinna być gładka i lekko klejąca. Doprawiamy jeszcze ewentualnie dodatkowo solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Następnie formujemy kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek).
Nasze wege kotlety wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni C), na przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, pamiętając, że kotlety obracamy na drugą stronę po około 15 minutac
Przygotowujemy dodatki (myjemy kroimy w plastry etc.) Bułki do hamburgerów kroimy na pół i układamy na patelni grillowej. Zdejmujemy z patelni lekko zarumienione. Na dolne części bułek układamy dowolny mix sałat następnie nasz wege kotlet, ketchup,ogórek kiszony pokrojony w paski i plaster pomidora. Na koniec układamy górną bułkę ???? Smacznego