Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja wege burgera to super pomysł na danie bezmięsa :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15200
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1857
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 806
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15200
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1857
Składniki
Ugotowane buraki kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek w kostkę. Wszystko wkładamy do misy miksera lub naczynia blendera. Dodajemy resztę składników ( odsączoną fasolę, płatki owsiane) i przyprawy. Blendujemy. Masa powinna być gładka i lekko klejąca. Doprawiamy jeszcze ewentualnie dodatkowo solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Następnie formujemy kotlety o średnicy ok. 7 cm. (średnica nie powinna być większa niż średnica bułek).
Nasze wege kotlety wkładamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni C), na przygotowaną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 30 minut, pamiętając, że kotlety obracamy na drugą stronę po około 15 minutac
Przygotowujemy dodatki (myjemy kroimy w plastry etc.) Bułki do hamburgerów kroimy na pół i układamy na patelni grillowej. Zdejmujemy z patelni lekko zarumienione. Na dolne części bułek układamy dowolny mix sałat następnie nasz wege kotlet, ketchup,ogórek kiszony pokrojony w paski i plaster pomidora. Na koniec układamy górną bułkę ???? Smacznego