Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie jadł za młodu bułki z kotletem schabowym, ten nie wie, co to znaczy prawdziwa wycieczka. Pokażę wam dzisiaj przepis na moją wersję bułki z kotletem.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 181
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 541
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 639
Składniki
Rozklepane kotlety schabowe solimy, pieprzymy i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Następnie panierujemy z zachowaniem zasady 2x bułka tarta, 1x jajko – mając na uwadze kolejność: bułka, jajko, bułka. Kotlety w panierce odkładamy na talerz, zabierając się za przygotowanie reszty składników. Zacznijcie od plastrów boczku, które należy rozłożyć na suchej patelni i smażyć na delikatnym ogniu. Pamiętajcie o obróceniu plastrów gdy boczek złapie rumiany kolor. Chipsy z boczku mamy już gotowe, pora zabrać się za cebulę. Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucacie na patelnię (smażycie na tłuszczu z boczku chyba, że chipsy przygotowywaliście w piekarniku to dodajcie na patelnię trochę oliwy) dodajecie sól, pieprz i 1 jedną łyżkę papryki. Cebula jest gotowa gdy będzie miękka i lekko się zarumieni. Gotową cebulę przekładacie do miski, a na patelnie wlewacie 200 ml śmietanki 30%. Do gotującej się śmietanki dorzucacie 3 ząbki czosnku, świeżo mielony pieprz oraz około 90g startego sera. Trzymacie na patelni (na delikatnym ogniu) do momentu, aż ser się roztopi i zagęści sos. Gotowy sos przekładacie do miski. Teraz czeka was już tylko pokrojenie ogórków kiszonych i obmycie sałaty rzymskiej. Gdy już wszystkie składniki macie gotowe wrzucacie kotleta schabowego pokrytego żółtym serem wędzonym do piekarnika (180 °C) i trzymacie go tam do momentu roztopienia sera. Przed samym wyjęciem kotleta włóżcie do piekarnika bułki, aby złapały ciepło. Wystarczy teraz złożyć pysznego burgera, czy jak kto woli bułkę z kotletem schabowy. W następnych słowach mojego przepisu podam wam przykład złożenia owego burgera. Bułka, sos, sałata rzymska x2, kotlet schabowy z serem, cebulka, ogórek kiszonym x2, chipsy z boczku x2, sos albo jeszcze więcej sosu i bułka. Smacznego!