Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować klasyczne połączenie kaszanki, jabłka i cebuli w pysznej fast foodowej wersji :) Burgery z kaszanki z pewnością będą nie lada ciekawostką na twoim stole.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20155
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 570
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 757
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7190
Składniki
Kaszanki obieramy z osłonek i rozgniatamy. Dodajemy dwa surowe jajka oraz łyżkę bułki tartej. Całość wyrabiamy dłonią na jednolitą masę.
Wilgotnymi dłońmi formujemy burgery. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 25 minut.
Cebulę i jabłka kroimy na kawałki. Podsmażamy chwilę na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodajemy sól, pieprz, majeranek i szklankę wody. Całość dusimy do miękkości cebuli.
Zawartość patelni przekładamy do kielicha blendera. Blendujemy na gładki mus.
Spód bułki smarujemy musem z cebuli. Wykładamy kolejno sałatę, plastry pomidora i kotlet z kaszanki, który z wierzchu smarujemy musem. Przykrywamy drugą połówką bułki i podajemy. Smacznego!