Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałbym wam zaprezentować klasyczne połączenie kaszanki, jabłka i cebuli w pysznej fast foodowej wersji :) Burgery z kaszanki z pewnością będą nie lada ciekawostką na twoim stole.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4437
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5893
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12663
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4437
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5893
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12663
Składniki
Kaszanki obieramy z osłonek i rozgniatamy. Dodajemy dwa surowe jajka oraz łyżkę bułki tartej. Całość wyrabiamy dłonią na jednolitą masę.
Wilgotnymi dłońmi formujemy burgery. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 25 minut.
Cebulę i jabłka kroimy na kawałki. Podsmażamy chwilę na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodajemy sól, pieprz, majeranek i szklankę wody. Całość dusimy do miękkości cebuli.
Zawartość patelni przekładamy do kielicha blendera. Blendujemy na gładki mus.
Spód bułki smarujemy musem z cebuli. Wykładamy kolejno sałatę, plastry pomidora i kotlet z kaszanki, który z wierzchu smarujemy musem. Przykrywamy drugą połówką bułki i podajemy. Smacznego!